Dinos of Coll de Nargó

Dinos of Coll de Nargó, A lot of EGGs! Un lloc on els dinosaures expliquen les seves vivencies.

dissabte, d’abril 08, 2006

Amb 4 llums no n'hi ha prou!!!

Si llegiu els diaris, avui, parlen de l'accident que hi va haber ahir a Nargó... Recordeu que fa uns dies... es va anunciar a "bombo i platillo" que s'habien posat 4 llums a la curva mes perillosa de la C14.

Senyors d'Obres Públiques, NO N'HI HA PROU!!!

Es normal aixó? Soc de Coll de Nargó, he fet de bomber (voluntari) allà, i a l'estiu o en vacances, sempre hi he anat a buscar algú accidentat, amb mes o menys fortuna. Ahir dues persones hi van deixar la pell... altres estan fotudes... Coi! Ja toca arreglar aquella curva, DE DEBÓ! Deixa't de posar llums. Deixa't de vigilar a El Plà de Sant Tirs, amagat entre els matolls si portem el cinturó o no (a la mateixa hora hi habia una parella de Mossos al Plà).

Aquesta curva es coneguda desde sempre per la seva "mala llet". Explico com està feta... Pujant cap a La Seu, desde Ponts... un cop passat Coll de Nargó (una benzinera, un hotel, un hostal...) fem una curva a esquerra (a mitja curva hi ha un cartell indicatiu lluminós), despres una a dreta suau.... i despres la curva en questió (a la montanya hi ha una senyera enorme pintada). Aquesta curva sembla suau i ho es, però fins a la meitat!!! despres es tanca de cop i aquí es on la gent no te temps de rectificar i es menja el carril contrari. Per a mes problema, no hi ha escapatoria pel cotxe que va en sentit contrari, ja que la "cuneta" no es accessible. Resultat... els dos vehicles xoquen de cara a una velocitat de 80Km/h cada un. Si es un dia de trànsit... segur que hi trovarem altres vehicles implicats. Allà no hi ha escapatoria, ni manera de aturar-se.

No soc enginyer, no soc topograf, però... Refer la curva i fer-la UNIFORME no es impossible! Si aquella curva no tingues aquell cop de volant sobtat al mig... no hi hauria cap accident.
Que per que ho dic?
Fàcil... No han accidents allà provocats per la gent de la comarca, que sap com ha de fer-la.
Ahir eren de Saragossa... i demà?
Repeteixo, no n'hi ha prou amb 4 llums!!!

5 Comentaris:

  • At diumenge, 09 d’abril, 2006, Blogger eskary said…

    Tens molta rao Jordi, aquella curva l'haurien d'eliminar i fer-ne una de completament nova igualment que s'haguesin de gastar una millonada.

     
  • At diumenge, 09 d’abril, 2006, Blogger Mireia said…

    Si, jo vaig estar 2 hores parada per culpa de l'accident. Tens raó que s'hauria d'eliminar aquell tram, està molt mal fet aquella curva, però també cal tenir en compte que està senyalitzada i molt com a curva perillosa, per tant la responsabilitat final acaba sempre recaient en els conductors, ens posem davant d'un volant i ens pensem que podem dominar la màquina com volguem, si hi ha un senyal de curva perillosa per alguna cosa serà, redueix i fes a poc a poc la curva.

     
  • At diumenge, 09 d’abril, 2006, Blogger Jordi said…

    Ieia... si, està marcada com a curva perillosa. però no mes que qualsevol altra.

    Quants accidents ha suportat aquella curva? Quants morts? Quants ferits? Crec que amn un dibuixet de un "4" i un senyal de "70" blau (recomanat) nofem res de bo, i els llums indicadors, no se jo si no molesten mes que no ajudar.

    Avui he baixat a dinar a casa, A Nargó, i m'hi he fixat. Bé... el "guarda-por" torna a estar col.locat i de l'accident només en queda una mica del rastre de la "sepiolita" que usen els bombers per eixugar el terra del oli i benzines.

    En això son ràpids. Aquesta curva, amb la traçada actual crec que ja te mes de 25 anys, i els cotxes han millorat molt les prestacions en aquest temps, a mes que la calçada també es mes ràpida ara. En tot aquest temps, i donada la sinistralitat d'aquell revolt, no s'hauria pogut fer res? No demano que la facin recta, amb un pont o com sigui... jo només dic que sigui uniforme, que el volant no s'hagi de rectificar a mig cami, tant de sobte que agafa desprevinguts als conductors que no la coneixen. A tu, o al Joan, o a mi no ens enredarà però i si enreda al que puja just en el moment que nosaltres baixem? que? A l'altre barri? a mi no em mola! ho sento!

     
  • At diumenge, 09 d’abril, 2006, Blogger Mireia said…

    No si a mi tampoc em mola gens, tens tota la raó només dic que els conductors sovint ens solem confiar massa. No t'enfadis :-(

     
  • At dimecres, 24 de maig, 2006, Anonymous Anònim said…

    Hola Jordi me a emocionado mucho leer este mensaje porque aun es muy reciente para mi yo fui una herida grave de ese accidente,y tienes tanta razon.. nosotros subimos dos veces al mes a practicar nuestro deporte favorito conocemos la carretera y una vez Albert q es quien conducia me comento el coche se me ha ido pero la traccion del coche no dejo desplazarnos.
    Aquel dia veniamos de pasar un preciosa semana y fue una decima de segundo yo no vi nada pero el que subia como tu bien dices invadio nuestro carril sin poder hacer nada ya estaba encima el impacto fue brutal frontal lateral,el coche de ellos hacia abajo cuando ya estaba todo parado el de detras nos dio un golpe y empezamos a dar vueltas y mas vueltas y haciendo girar nuestro coche en sentido contrario casi caemos al terramplen el peor resultados que ellos murienron..habia exceso de velocidad,un coche algo viejo,poca experiencia de conduccion...pero a ocurrido muchas veces solod eseo que rectifiquen esa curva y no muera mas gente esta vez volvimo a nacer cuatro...vi en Tv que lo van a rectificar y es la alegria mas grande que pueda tener.
    Desde aqui quiero dar las gracias a todas la dotaciones ambulancias bomberos,medicos el helicoptero q me rescato los Mossos por su excelente trabajo al chico de la grua al hospital de la seu gracias a todos hemos recibido un trato excelente os los agradecemos de todo corazon Marisol y Albert

    Y a la familia de Hector y Arancha decirles que lo sentimos muchisimo nos afecto enormemente alli ese cielo estan juntos...

     

Publica un comentari a l'entrada

<< Home